Lofsdalen vår, sommar och höst

För många är Lofsdalen detsamma som vinter. Men då har man inte besökt oss vår, sommar och höst. För fjällvärlden är en speciell upplevelse oavsett årstid. Och du väljer själv - att stilla njuta av naturen eller roliga aktiviteter som är en upplevelse i sig.

En del kommer till Lofsdalen för jakt och fiske. Här finns ett rikt fågel- och djurliv, vilket du bland annat kan uppleva på bäver-, älg- och björnsafari. Och du kan fiska i Lofssjön. Eller i fiskrika och spännande vildmarksåar, där du får testa torrfluga och nymf, eller maskmete.

Vandringlederna är många och långa. Självklart finns det korta också - det är variationen som gör Lofsdalen till ett perfekt vandringsområde. Kanske passar du på att plocka vårt norrländska guld - de eftertraktade hjortronen. Eller svamp såsom Karl Johan, björksopp och fjällskivling. Vill du cykla rekommenderar vi Lofssjön runt, en sträcka på ca 40 km med fina platser för en uppskattad rast. En annan utmaning är att cykla downhill från fjället. Du tar stolliften upp och och susar sedan ner i din egen fart.

Se till att packa ner golfklubborna när du kommer till Lofsdalen. Vi kan erbjuda fyra obeskrivligt vackra golfbanor inom en timmes bilresa - Idre [63 km], Funäsdalen [77 km], Hede [70 km], och Sveg [70 km]. Gillar du tennis, finns en tennisbana mitt i byn.

 

I Lofsdalen finns från och med 2010 en ny aktivitetshall som rymmer bowling, lekland, spel av olika slag samt restaurang.