Lofsdalen på vintern

Uppskattar du långa, svepande backar eller söker du värstingnedfarter som sätter din skidåkning på prov? Här i Lofsdalen finns både och. Våra pister kan stoltera med Sveriges högsta fallhöjd söder om Åre. Du når dem med lift upp på 1125 meter ö.h. De svarta backarna är en garanterad utmaning. Och apropå utmaning - här hittar du också Snåret, offpist i röd lutning. Men Lofsdalen är också perfekt för dig som vill åka lugnt och skönt. Kanske carving i breda blåa backar, eller sköna, gröna nedfarter för såväl gammal som ung.

Barn och ungdomar stortrivs i Lofsdalen. Den nya barnbacken, Sagospåret och våra funparks tilltalar de yngsta. De som är lite äldre föredrar Äventyret med raviner, hopp och bigjumps eller kanske Skicrossbanan med häftig ski/boardercrossbana. Dessutom finns Dreampark, som har byggt ut och blivit dubbelt så lång med egen lift, coola rails och boxar. Och sist men inte minst den hemlighetsfulla Skidkyrkogården. Vad det är? Det måste du nog uppleva själv...

Fakta

Högsta åkhöjd:

Fallhöjd:
Liftar:
Pister:
Pistlängd:
Längsta pist:
Brantaste pisten:

 

 1 125 m öh

492 meter (bäst i Härjedalen!)
9 (varav en sexstol)
25, från nybörjare till "brutalbrant"
27 km
3 400 i riktning mot solen
47 grader

Ibland är det oslagbart att bryta av med åkning på längden. Här finns alla slags spår - från 2,5 km till 18 km i varierande terräng. Totalt erbjuder vi 70 km preparerade längdspår för klassisk och skate, men också turleder som tar dig rakt ut i fjällvärlden. Och självklart har vi ett elljusspår på 2,8 km.

Förutom de pistade spåren finns 155 km rösade leder i området, lättillgängliga i varierad terräng. Från fjällsluttningen kan du göra härliga dagsturer i Lofsdalens fantastiska fjällvärld. Ett spännande och roligt sätt att komma upp på fjället är att tolka efter bandvagnarna, som utgår från byn. De tar dig över Lofssjön upp till passet vid Sömlingshågna, Lofsdalens högsta fjäll 1,196 meter ö.h.

Att åka snöskoter är en upplevelse. Här finns ca 10 mil breda, fina skoterleder som prepareras med pistmaskin.

 

Till sist vill vi passa på att nämna våra fina fiskemöjligheter vintertid. Det är onekligen lätt att bli biten!